ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

8 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

 

Η Διεθνής Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας υπενθυμίζει σε όλους μας, πόσο καταλυτικός είναι ο ρόλος των γυναικών, ως παράγοντας επίλυσης προβλημάτων στην κοινωνία. Οι γυναίκες, αποτελώντας κάτι παραπάνω από το 50% του πληθυσμού μας, αποδεικνύονται πολύτιμοι ανθρώπινοι παραγωγικοί πόροι, τους οποίους, ιδιαίτερα τώρα, σε περίοδο κρίσης, όχι μόνο δεν έχουμε την πολυτέλεια να βάζουμε στο περιθώριο, αλλά οφείλουμε να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή τους, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, στην αγορά εργασίας, στην πορεία για την ανασυγκρότηση της χώρας.

 

Οι γυναίκες είναι οι πρώτες που δέχθηκαν το ξέσπασμα της κρίσης στην χώρα μας. Έχουν πολλούς λόγους να αντισταθούν στις βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόζονται αλλά και να παλέψουν υπέρ των δικαιωμάτων ενάντια στο σύγχρονο μεσαίωνα και στην βαρβαρότητα που ζουν.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ χαιρετίζει όλες τις Ελληνίδες εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχους , τις νέες και πάνω από όλα  τις νοικοκυρές και τις μητέρες για τους διαχρονικούς αγώνες που έχουν δώσει και που συνεχίζουν να δίνουν για έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης.

 

Ενθαρρύνουμε την ενεργό συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα επίπεδα δράσης, υποστηρίζουμε την εκπροσώπηση των γυναικών στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

 

Δίπλα – δίπλα μπορούμε να προχωρήσουμε για την κατάκτηση του δικαιώματος της ισότητας και την αποτροπή των συγκυριών εκείνων που υπονομεύουν και καταδικάζουν τη γυναίκα σε επισφαλή εργασία, ανεργία και περιθωριοποίηση.

 

 

 

  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Σινιώρης Γιώργος

Κορλός Ηλίας