ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

24ωρη Γενική Απεργία

την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια αδιέξοδη πολιτική «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Εφαρμόζει μια  φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στον νέο προϋπολογισμό, έναν προϋπολογισμό κοινωνικής ισοπέδωσης και ανακύκλωσης της ύφεσης. Πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση Ε.Κ.Α.Σ., αύξηση του Φ.Π.Α., αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κ.λπ.) έχει ψηφιστεί η μείωση του αφορολόγητου  που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και η περικοπεί των κύριων και επικουρικών συντάξεων μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους αλλά και η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

 

Εφαρμόζονται πολιτικές που έχουν στόχο ακόμη και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες όπως η  ευθεία παρέμβαση στο ν. 1264/82 που επιχειρήθηκε μέσα από τροπολογία. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε εχθρικές, αντεργατικές παρεμβάσεις κάθε είδους και απαιτούμε οριστικά και αμετάκλητα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο νόμο. Αρκετή καταστροφή έχει επιβληθεί στα εργασιακά δικαιώματα όλα αυτά τα χρόνια.

 

Το τίμημα της τρίτης αξιολόγησης θα είναι για μια ακόμη φορά πολύ βαρύ για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία καθώς ανοίγουν και το  χορό των ιδιωτικοποιήσεων με την  πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
Όσο αυτή η πολιτική συνεχίζεται, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα.

Απεργούμε και απαιτούμε :

 

 • Να αντιμετωπίσει το νερό ως δημόσιο αγαθό και περιβαλλοντικό - φυσικό πόρο.
 • Να παραμείνει η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ στον ιδιοκτησιακό και διοικητικό έλεγχο του ευρύτερου Δημοσίου.
 • Να σταματήσει κάθε διαδικασία για πώληση του 11% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ
 • Να σταματήσουν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.
 • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας. 
 • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. 
 • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων. 
 • Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές). Επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. 
 • Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2018.
 • Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας – ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.
 • Δίκαιο φορολογικό σύστημα
 • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
 • Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης με την εγγύηση του Κράτους

 

Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Καλούνται όλοι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές τόσο της Ομοσπονδίας αλλά και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να ενημερώσουν τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας και να τους καλέσουν να συμμετέχουν στην απεργία.

                           

       Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Σινιώρης Γιώργος

Κορλός Ηλίας