ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΙΝΥΑΕ

 

 

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

 

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία (ΕΛΙΝΥΑΕ), οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση του ρόλου του ΕΛΙΝΥΑΕ, το οποίο έχει σαν σκοπό τη διασφάλιση της αναγκαίας έρευνας των συνθηκών εργασίας και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

 

Την Παρασκευή 15/9 ο ΣΕΒ απέστειλε στους υπόλοιπους ιδρυτικούς φορείς του ΕΛΙΝΥΑΕ επιστολή με την οποία δηλώνει ότι αποχωρεί από το Ινστιτούτο!!! Η μεθόδευση συρρίκνωσης της δραστηριότητας του Ινστιτούτου από τις εργοδοτικές οργανώσεις, πραγματοποιείται σε μια περίοδο που τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν.

 

Καλούμε τους υπόλοιπους ιδρυτικούς φορείς στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η ΓΣΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη σημερινή κατάσταση.

 

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι έχουμε µόνο µια επιλογή. Να συνεχίσου­με ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δίνουμε μάχη για την επαναφορά των δημο­κρατικών εργασιακών και κοινωνικών µας δικαιωμάτων.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Σινιώρης Γιώργος

 

Κορλός Ηλίας