Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ χαιρετίζει όλες τις Ελληνίδες εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχους , τις νέες και πάνω από όλα  τις νοικοκυρές και τις μητέρες.  Τις γυναίκες που παλεύουν στην δουλειά, στην ασφάλιση, στην περίθαλψη, στη μόρφωση. Όλες τις γυναίκες που δουλεύουν και αγωνίζονται παντού, ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο τους.

Ωστόσο παρά τους Αγώνες και τις Θεσμικές αλλαγές για την ισότιμη επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών  και την προστασία της εργαζόμενης  μητέρας το χάσμα παραμένει. Οι γυναίκες στην Ελλάδα  υφίστανται  τα πιο βάρβαρα μέτρα με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και κατά συνέπεια είναι οι πρώτες που δέχθηκαν το ξέσπασμα της κρίσης στην χώρα μας.

Οι γυναίκες αποτελούν "προνομιακή ομάδα" για τις άτυπες μορφές απασχόλησης, την μαύρη εργασία, τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας. Επιπλέον οι γυναίκες λόγο των πολλαπλών τους ρόλων στην ελληνική κοινωνία, είναι αποδεδειγμένα οι πρώτες που μπαίνουν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης και κατά συνέπεια και σε υποδεέστερες συνθήκες μισθολογικής κατάστασης και εργασιακής ασφάλειας. Τελικά οι γυναίκες αποτελούν το τμήμα του πληθυσμού που εισπράττει πρώτο οποιαδήποτε κρίση και τελευταίο οποιαδήποτε ανάκαμψη.

Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα που οι διεκδικήσεις ετών γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ. Οι γυναίκες της χώρας μας έχουν πολλούς λόγους να αντισταθούν στις βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόζονται αλλά και να παλέψουν υπέρ των δικαιωμάτων ενάντια στο σύγχρονο μεσαίωνα και στην βαρβαρότητα που ζουν.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υπενθυμίζει σε όλους μας, πόσο καταλυτικός είναι ο ρόλος των γυναικών, ως παράγοντας επίλυσης προβλημάτων στην κοινωνία. Οι γυναίκες, αποτελώντας κάτι παραπάνω από το 50% του πληθυσμού μας, αποδεικνύονται πολύτιμοι ανθρώπινοι παραγωγικοί πόροι, τους οποίους, ιδιαίτερα τώρα, σε περίοδο κρίσης, όχι μόνο δεν έχουμε την πολυτέλεια να βάζουμε στο περιθώριο, αλλά οφείλουμε να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή τους, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, στην αγορά εργασίας, στην πορεία για την ανασυγκρότηση της χώρας.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 

    ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Σινιώρης Γιώργος

Κιόσης Χρήστος